- Din guide till Japan

Tokyo Skytree

Japans högsta byggnad är sedan 2010 Tokyo Skytree med sina 634 meter. Det är nästan oundvikligt att missa Skytree oavsett vart man är i Tokyo, även om det är många höga byggnader i vägen. Från observatorievåningarna kan man see bland annat Yokohama och Fuji-berget när vädret är fint. Det är en naturlig startpunkt för en japanresa eftersom man snabbt får en överblick av både Tokyo och det direkta närområdet. Det finns två olika observatorievåningar och det kostar lite extra att åka upp till den som ligger högst upp.

Man har en bra sikt över hela Tokyo och det finns restauranger och kafeér som tar detta till nytta. Tänk på att det kan vara lite molnigt så det är inte säkert att du ser hela vägen till Fuji-berget. Är det riktigt dåligt väder så ser du nog inte långt utanför Asakusas gränser! Om du behöver hjälp med att identifiera områden och byggnader för den utsikten du står inför så finns det digitala hjälpmedel så som paneler och skärmar som kan guida. Det finns även en historisk återblick som visar skillnaden på Tokyo för 100 år sen och dagens moderna storstad så att du enkelt förstår hur staden har formats. Du kan självklart få ta selfies med Sky Trees maskot och det finns självklart även souvenir-butiker med speciella Skytree-produkter och sötsaker.

Utsikt från Tokyo Skytree

Vid foten av Skytree finns en stor nybyggd galleria som heter Sola Machi, där du hittar många butiker och turistattraktioner, bland annat KonicaMinolta Planetarium Tenku. Shoppinggallerian huserar diverse butiker, turistattraktioner och restauranger och är faktiskt en av de största i Tokyo så det är väll värt besöket även om man inte åker upp i Tokyo Skytree.

Hitta hit

Skytree ligger nära Asakusa och åtkomst finns via TOBU SKYTREE Line, Tokyo Metro Hanzomon Line, och Toei Asakusa Line. Om du är vid Asahi Breweries kan du enkelt ta dig till Skytree på en 10-15min promenad.

Tokyo Skytree (東京スカイツリー)
Betyg: 9   146911 incheckningar
押上1-1-2, 131-0045, 東京
+81 3-6658-8012
https://www.tokyo-skytree.jp
Galleri

 

Du gillar kanske också...