- Din guide till Japan

Hokkaido 北海道

Hokkaido
Fantastisk natur och nordiska vibbar i norra Japan

Hokkaido är en vacker ö som ligger i den nordligaste delen av Japan. Den är känd för sin fantastiska naturliga skönhet, med berg, skogar och sjöar som utgör en pittoresk bakgrund för besökare att njuta av. Jämfört med resten av Japan så kan Hokkaido kännas väldigt nordiskt med rundare berg, sjöar och massvis med björkar. 

 

Klimatet i Hokkaido är kallare än i resten av Japan, och vintrarna bjuder på mycket snö och is. Detta gör det till ett populärt resmål för vintersporter, som skidåkning och snowboardåkning. Ön är också hemvist för ett antal varma källor, så kallade onsen, som ger en avkopplande och uppfriskande upplevelse.

Jigokutani, eller Hell Valley, är ett känt Onsen-område

Jigokutani, eller Hell Valley, är ett känt Onsen-område

En av de mest populära attraktionerna i Hokkaido är Sapporo Snow Festival, som hålls i februari varje år. Detta evenemang innehåller stora isskulpturer och snöskulpturer och lockar besökare från hela världen.

Ett annat populärt resmål är staden Otaru, som är känd för sitt kanaldistrikt och sina pittoreska gator kantade av gamla lagerlokaler. I staden finns ett antal museer, bland annat Otaru Music Box Museum och Glass Art Museum, som visar upp öns rika historia och kultur.

Hakodate är en stad som ligger på sydspetsen av Hokkaido. Staden är känd för sin fantastiska naturskönhet och sitt rika kulturarv. Besökare kan njuta av Hakodate Morning Market, Hakodate Fort Goryokaku och olika utomhusaktiviteter i omgivningarna. Mount Hakodate erbjuder dessutom en av japans vackraste nattvyer med utsikt över hela staden och de omkringliggande bergskedjorna.

I Hakodate finns den kända Goryokaku-fästningen

I Hakodate finns den kända Goryokaku-fästningen

För friluftsentusiaster erbjuder Hokkaido ett antal vandrings- och cykelleder samt möjligheter till fågelskådning och fiske. Shiretoko-halvön, som ligger i öns östra del, är utsedd till världsarv och erbjuder några av de vackraste landskapen i landet.

Hokkaido är stort, du tar dig enklast runt med t.ex. hyrbil

Hokkaido är stort, du tar dig enklast runt med t.ex. hyrbil

Sammanfattningsvis är Hokkaido en destination som alla som reser till Japan måste besöka. Med sitt vackra naturlandskap och rika kulturarv finns det något för alla att njuta av på denna fantastiska ö.