- Din guide till Japan

Platser i Japan

Japan är ett land som består av 47 prefekturer, administrativa indelningar som liknar stater eller provinser. Dessa prefekturer är indelade i åtta större regioner: Hokkaidō, Tōhoku, Kantō, Chūbu, Kansai, Chūgoku, Shikoku och Kyūshū.

Chūgoku Kansai Chūbu Hokkaidō
Kyūshū Shikoku Kantō Tōhoku

Hokkaidō är Japans nordligaste region och är känd för sina vackra naturlandskap och kalla vintrar. Huvudstaden är Sapporo, som är känd för sin snöfestival och sitt utsökta lokala kök, inklusive ramen och mejeriprodukter.

Tōhoku är Japans nordöstra region och är känd för sina karga berg och skogar. Huvudstaden i Tohoku är Sendai, som är känd för sina körsbärsblommor och sin årliga Tanabata-festival.

Kantō är den region som omger Tokyo, Japans huvudstad. I Kantoregionen finns ett antal större städer, bland annat Yokohama, Chiba och Saitama. Det är en livlig, modern region som är känd för sin livliga kultur och ekonomiska aktivitet.

Chūbu är Japans centrala region och är känd för sina vackra naturlandskap, bland annat de japanska alperna och Biwa-sjön. Huvudstaden i Chubu är Nagoya, som är känd för sitt slott och sin lokala mat, till exempel misokatsu och tenmusu.

Kansai, eller tidigare Kinki, är regionen som omger städerna Osaka, Kyoto och Kobe. Den är känd för sin rika historia och kultur, liksom för sin mat, bland annat takoyaki och okonomiyaki.

Chūgoku är Japans västra region och är känd för sina vackra stränder och öar, bland annat Hiroshima och Miyajima. Huvudstaden i Chugoku är Hiroshima, som är känd för sin historia som platsen för världens första atombombning.

Shikoku är den minsta av Japans fyra huvudöar och är känd för sitt pittoreska landskap och sin 88-tempelpilgrimsfärd. Shikokus huvudstad är Takamatsu, som är känd för sitt slott och sin lokala mat, till exempel udonudlar och sanuki-biff.

Kyūshū är Japans sydligaste region och är känd för sitt varma klimat och sina vackra stränder. Kyushus huvudstad är Fukuoka, som är känd för sitt pulserande nattliv och sin utsökta lokala mat, till exempel tonkotsu ramen och motsunabe.

I Japan hittar du höga berg, djupa dalar, och många sjöar

I Japan hittar du höga berg, djupa dalar, och många sjöar