- Din guide till Japan

Shikoku

Shikoku, den minsta av Japans fyra huvudöar, är en dold pärla som erbjuder resenärer en unik och autentisk upplevelse av landet. Shikoku ligger söder om Honshu och öster om Kyushu och är hem för en mängd olika landskap, från karga kustlinjer och bergskedjor till lugna skogar och risfält.

Awaodori är en traditionell japansk dansfestival som äger rum årligen i staden Tokushima. Festivalen kännetecknas av sina livliga och energiska föreställningar, där dansarna rör sig till rytmen av traditionell japansk musik. Den innehåller också en parad med vagnar och andra traditionella aktiviteter, och är ett måste för alla som besöker Japan under sommarmånaderna.

Under Awaodori-festivalen kan man se olika typer av livlig dans

Under Awaodori-festivalen kan man se olika typer av livlig dans

Ett av de bästa sätten att utforska Shikoku är att följa Shikoku Pilgrimage, en 1 200 kilometer lång rutt som består av 88 tempel och anses vara en av de viktigaste religiösa platserna i Japan. Pilgrimsfärden, som går tillbaka till 800-talet, genomförs traditionellt till fots, men kan också göras med bil eller buss.

Förutom pilgrimsfärden erbjuder Shikoku ett brett utbud av andra attraktioner för resenärer att njuta av. Naturälskare kan vandra i öns vackra bergskedjor, till exempel Mount Ishizuchi, den högsta toppen i västra Japan. Kulturintresserade kan besöka den historiska staden Kotohira, som är känd för sina vackra helgedomar och tempel, och staden Takamatsu, som är hemvist för Ritsurin Garden, en av de vackraste trädgårdarna i Japan.

Ritsurin-koen är en av Japans vackraste parker

Trots sitt överflöd av natur- och kulturattraktioner är Shikoku fortfarande relativt oupptäckt av turister, vilket gör det till ett utmärkt resmål för dem som vill undvika folkmassorna och uppleva en mer autentisk sida av Japan. Oavsett om du är pilgrim, naturälskare eller kultursökare har Shikoku något att erbjuda alla.