- Din guide till Japan

Sushi i Tokyo

Du kan hitta oändligt många sushi-varianter i Japan
Du kan hitta oändligt många sushi-varianter i Japan

Tokyo är allmänt känt som ett paradis för matälskare, och särskilt sushi-älskare kommer inte att sakna alternativ när det gäller att tillfredsställa sitt sug i staden. Från traditionella sushibarer till moderna restauranger – Tokyo har allt.

Ett av de bästa ställena att uppleva traditionell sushi i Tokyo är på Sukiyabashi Jiro, en världsberömd sushirestaurang som ägs av Jiro Ono, en mycket respekterad sushikock som har presenterats i dokumentären ”Jiro Dreams of Sushi”. På Sukiyabashi Jiro kan gästerna njuta av en omakase-meny (kockens val) med den färskaste och mest högkvalitativa sushin, gjord med ingredienser som har inhandlats med omsorg och tillagats med skicklighet och fokus på detaljerna.

Även lax finns i många fler varianter, så som extra fet, och kan kosta flera tusen yen för en nigiri-bit.

Ett annat utmärkt alternativ för traditionell sushi i Tokyo är Sushi Saito, en trestjärnig Michelin-klassad sushirestaurang som ligger i den exklusiva stadsdelen Akasaka. Sushi Saito är känt för sin vackert tillagade sushi, som endast görs med de finaste råvarorna, och sin intima miljö med plats för endast åtta gäster åt gången.

För en mer modern sushi-upplevelse kan du besöka Sushi Noz, en trendig sushirestaurang i det fashionabla området Nishi-Azabu. På Sushi Noz kan gästerna njuta av en mängd kreativa sushirullar och rätter samt en omfattande sake-meny.

Överlag kommer sushi-älskare som besöker Tokyo att bli bortskämda med ett brett utbud av alternativ, från traditionella till moderna, och kan förvänta sig att få njuta av några av de bästa sushi-upplevelserna i världen.

Du gillar kanske också...