- Din guide till Japan

Narita International Airport

Naritas internationella flygplats i Tokyo är en av de tyngst trafikerade flygplatserna i världen och ofta den flygplats som många turister kommer till Japan via. Narita ligger ungefär 65km öst om Tokyo och är lättillgängligt med olika tåg- och busslinjer.

Tåg

Mer information om du hur du enklast åker tåg i Japan hittar du här: Hur du åker tåg och tunnelbana i Japan.

Narita Express

Likt Arlanda Express tar dig Narita Express (NEX) dig enkelt in till Tokyo. Stationer finns i anslutning till de största stationerna, så som Tokyo, Shinagawa, Ikebukuro, Shibuya, och Shinjuku. Priset är lite dyrare än vanligt tåg, med en enkelbiljett på ungefär 3000yen (220kr).

Mer info: http://www.jreast.co.jp/e/nex/index.html

Keisei Skyliner

Om du åker via Ueno- eller Nippori-stationerna är Skyliner ett bra och enkelt alternativ som kostar runt 2500yen (200kr).

Mer info: http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/ae_outline/index.php

Andra tåg- och tunnelbanelinjer

Tänk på att det finns gott om tunnelbanelinjer och lokala tåg, så sök i förväg på din lokala station om det finns ett enkelt alternativ. Hitta snabbast med te.x. Google Maps

Flygbuss

Det finns ett par olika busslinjer från Narita till Tokyo-stationen, t.ex. Tokyo Shuttle Bus och Access Narita Bus. De kostar runt 1000yen (70kr), och du kan få lite billigare pris om du bokar i förväg via telefon eller convenience store om du befinner dig i Japan.

Airport Limousine Bus tar dig enkelt från Narita till många olika destinationer runt Tokyo-området. Resan kan ta mellan 1 och 2 timmar, inte inräknat eventuell trafikstockning. Priset ligger på ungefär 3000yen (220kr) för en enkelresa, men det kan vara värt med en lite behagligare resa eftersom du slipper ta tunga väskor på tåget.

Mer info: https://www.limousinebus.co.jp/en/

Taxi

Taxi är oftast inte att rekommendera även om det enligt t.ex. Google Maps inte tar särskilt mycket mer än en timme in till centrala Tokyo. Priset kan sträcka sig över 20,000yen (1,500kr) och varierar då det inte vanligtvis finns några fasta avgifter (så som vid Arlanda-Stockholm).

Du gillar kanske också...