- Din guide till Japan

Shoppa elektronik i Tokyo

Att handla elektronik i Japan är både roligt och spännande men kan innebära komplikationer. Man kan definitivt tjäna lite pengar på att inhandla elektronik här, särskilt om man handlar tax-free, men man ska tänka på att garantier och reklamation kan innebära problem i framtiden. Det är även inte säkert att det finns engelska som språkval på te.x. kameran du köper!

Akihabara

[ready_google_map id=’1′] I Tokyo finns det legendariska Akihabara (秋葉原), även kallat Akiba. Detta är alla nördars Mekka och har allt ifrån moderna elektronikaffärer och specialbutiker till anime/manga-butiker och s.k. Maid-kaféer. Hit kan man komma bara för att uppleva det extremt moderna Japan och spendera tid i de många välsorterade butikerna. Du kommer enklast hit med tunnelbana, och Akihabara-stationen ligger på JR Yamanote-, JR Keihin-Tohoku-, och JR Chuo-Sob- Local-linjerna samt på Tokyo Metro Hibiya-linjen.

Butiker

Det finns många olika stora elektronikkedjor som alla satsar på det mesta. De största är Bic Camera, Yodobashi Camera, Yamada Denki och Sakuraya. Även om vissa av butikerna heter ”Camera” så har de vanligtvis flera våningar av diverse elektronik, allt från mobiltelefoner till datorer till tvättmaskiner.

Garanti (保証ほしょう)

När du köper dyr elektronik i Japan får du ett garantibevis tillsammans med ditt kvitto. Detta är viktigt att ha kvar om du skulle få problem, du kan med andra ord inte förvänta dig att garantin gäller om du bara har kvittot.

Tax free

Tänk på att du kan få tax free i de största butikerna. Det brukar stå utmarkerat i butiken och det finns då information på engelska. Du behöver ditt pass och du kan behöva visa upp kvittot från köpet när du emigrerar vid flygplatsen så se till att ha det kvar.

Du gillar kanske också...