- Din guide till Japan

Igelkottskafé i Tokyo, gosa med en liten taggboll

Harry Hedgehog Café i Harajuku, Tokyo

Det finns många kafeér i Japan, särskilt i storstäderna. Det stora utbudet ändras ständigt och man kan hitta många roliga och kreativa ställen som man inte hittar i andra länder. Den senaste trenden är olika djurkafeér, t.ex. kattkafeér, ugglekafeér, och nu senast igelkottskafeér!

Det kan tyckas konstigt och kanske oseriöst att leka och kela med igelkottar, men faktum är att de taggiga kottarna inte är ovanliga som husdjur i Japan och det finns särskilda husdjursföreningar som specialiserar sig på just igelkottar. Igelkottar säljs som husdjur för ungefär 5000kr, men att gå på café kostar ungefär 100kr för 30min, plus 30kr för maskar som bete.

En igelkott är minst lika aktiv som en hamster och springer lätt upp för armen om du inte är försiktig

En igelkott är minst lika aktiv som en hamster och springer lätt upp för armen om du inte är försiktig

Reglerna är stränga när du kommer in i cafeét, du måste tvätta händerna noga, du får inte ta foto med blixt, du får inte vara högljudd osv. När du håller i en igelkott måste du vara försiktig, du måste ta upp den på ett säkert sätt och du får absolut inte håll den högt ovanför lådan eller utanför ifall den skulle springa iväg ner på golvet. Dessa regler står även på engelska vid ingången för turister.

Många av dessa temakaféer fokuserar så klart på sitt tema, så utbudet av drycker är mest en bisak. Ofta finns en dryckes- eller kaffeautomat med i princip selecta-kaffe och kolsyrad läskedryck.

Harry Hedgehog Café finns på två platser i Tokyo: i Harajuku och Roppongi

Hitta hit

Harry Hedgehog Cafe
Betyg: 5.8   557 incheckningar
六本木6-7-2, 106-0032, 東京
+81 3-3404-8100
http://www.harinezumi-cafe.com

Du gillar kanske också...