- Din guide till Japan

Kafé La Mille

Café La Mille är ett kafé på andra våningen in en liten byggnad i det smått röriga Okachimachi nära Ueno. De specialiserar sig på kaffebönor av hög kvalité och ligger därmed i den övre delen av prisklasser för kaféer men serverar fantastiskt bra kaffe och har ett stort utbud av kakor och delikatesser.

Kaffe på Kaffe La Mille

 

Om man beställer en vanlig kopp kaffe på restaurang eller kafé kan det ibland vara ganska svagt och vattnigt tyvärr, men det finns många trendiga kaféer nu för tiden som specialiserar sig på kaffe med bra kvalité och hög styrka. Man ska vara beredd dock att bli tillfrågad om man vill ha det ”hot” eller ”ice”, och på sommaren är det vanligt att ”ice” är det du får om du inte specificerar.Strawberry shortcake

Den klassiska ”Strawberry shortcake” är i princip en vanlig svensk gräddtårta, vilket så klart passar utmärkt till fikat.

Inredningen är inspirerad av Europa med tennkastruller hängandes på väggarna, fina stolar och eleganta tavlor. Personalen är serviceinriktad och klär sig som traditionella butlers.

Om du är sugen på en bra kopp kaffe och komma bort från Uenos stress rekommenderar jag definitivt La Mille.

カフェ ラ ミル (CaFé LA MILLE) 上野広小路店
Betyg:    238 incheckningar
上野4-5-6, 110-0005, 東京
+81 3-3839-0137
http://www.cafe-la-mille.com

Du gillar kanske också...