Onigiri-risbollar av Niclas Fagerholm · Publicerat 11 augusti, 2016 · Uppdaterat 28 december, 2017 Onigiri med mentaiko-smak Snacks och godis Risbollar, eller onigiri som de heter på japanska, kommer vanligtvis i en trekantig form med någon slags fyllning och är ett billigt och nyttigt mellanmålsalternativ som man kan hitta i convenience stores. Fyllning kan vara allt från inlagda grönsaker, till stekt kött, till fisk. Bland de vanligaste här Tuna-mayo, Laxrom, saltad lax (鮭), konbu-sjögras, mfl. Smaken och innehållet brukar vanligtvis stå bara på japanska dock, så har man ingen guide eller annat sätt att läsa sig till innehållet så kan det bli lite roulette. För din skull så kommer här en lista på de populäraste onigiri-smakerna (källa: rocketnews24) Japanska Uttal Smak 鮭 / サーモン Sake/Salmon Lax たらこ Tarako Salt rom/kaviar 明太子 Mentaiko Kryddstark rom/kaviar ツナマヨ Tuna mayonnaise Tonfisk majonäs 昆布 Konbu Inlagd alg 梅干し Umeboshi Surt inlagt körsbär カツオ/おかか Katsuo/Okaka Torkad fisk 炊き込みご飯 Takikomi gohan Ris inlagt i soya med bla grönsaker 焼きおにぎり Yakionigiri Stekt onigiri 高菜 Takana Sareptasenap, (inlagd grönsak) Onigiri kommer vanligtvis inslagen i nori-sjögräs (som den på huvudbilden), vilket kan vara antigen torkat eller ”fuktigt”. För att öppna en trekantig onigiri, börja med att dra ner ①-fliken från toppen. Dra sedan ut all plasten från vardera bottenhörn ② och ③. Olika typer av onigiris till försäljning i en convenience store