- Din guide till Japan

Körsbärsblomning 2017

Körsbärsblommor, eller "sakura", är ofta i full blomning tidigt i april
Körsbärsblommor, eller "sakura", är ofta i full blomning tidigt i april

Att gå ut i naturen och till parker för att njuta av körsbärsblomning är en av de viktigaste tiderna under hela året i Japan. Många festivaler och tillställningar hålls i samband med fullblomningen, så det är därför viktigt att planera resor så bra som möjligt. Tänk på att körsbärsblomningen är extremt populärt bland turister från hela världen, så försök att boka hotell och resa så tidigt som möjligt. Det japanska tecknet för sakura är .

 

Sakura-prognos från Sakura Weather Map

Sakura-prognos från Sakura Weather Map

För att förenkla reseplanering finns det många företag och institutioner som försöker förutspå blomningen med speciella körsbärsblomningsprognoser. Den första körsbärsprognosen för 2017 har nu presenterats på Earth Communication Providers hemsida. Senaste informationen kan hittas på den japanska sidan Sakura Weather map, (du kan använda google translate för att se städerna skrivna med västerländska tecken: Google translates version)

Plats Första bloming Full Blom
Sapporo 5/4 8/5
Sendai 10/4 14/4
Tokyo 26/3 2/4
Osaka 30/3 7/4
Kyoto 29/3 6/4
Fukuoka 26/3 6/4
Kagoshima 31/3 9/4

Uppdatering 2017-03-22: Blomning verkar ske senare jämfört med tidigare prognoser.

Tokyo verkar få en hyfsat normal blomning runt månadsskiftet Mars/April, medans södra Kyushu (Kagoshima) verkar ha en förhållandevis sen blomning.

För mer generell information utforska gärna vår sida om körsbärsblomning

Körsbärsblomning i Sverige

Körsbärsblomning i Kungsträdgården firas varje år i april, men inget definivt datum är ännu uppsat på Stockholms stads hemsida.

Dela gärna i kommentarerna om du har mer information om bra tillfällen för att titta på körsbärsblomning i Sverige!

Du gillar kanske också...