- Din guide till Japan

En robot checkar in dig på det här japanska hotellet!

Det finns många intressanta hotell i Japan, men Henn na Hotel i Nagasaki vid Huis Ten Bosch-temaparken har slagit internet med storm på senare med sina robotassistenter.

Robotar är ingenting ovanligt i Japan, det finns många innovativa användningsområden och används flitigt inom industrin. På senare har de även används i andra områden så som nöje och inom äldrevården. Men det här hotellet vid den europeiska nöjesparken Huis Ten Bosch i Nagasaki har tagit steget längre och försöker i högsta mån att optimera bort all personal och ersätta dem med robotar i alla dess former.

Hotellets namn, Henn na Hotel, betyder ordagrant ”Det konstiga hotellet”. Robotarna pratar både japanska och engelska, men den engelskspråkiga roboten har konstigt nog tagit form av en dinosaurie. När du checkar in guidar de dig hur du trycker på knappar för in- och utcheckning. De använder även ansiktsigenkänning för att identifiera gästerna och på sätt förenkla processen.

Hideo Sawada, som äger och driver hotellet, medger att robotarna dock inte kan hantera alla sysslor än men att det inte är syftet med hotellet.

Jag ville framhäva innovation. Jag ville också göra något åt de stigande hotellpriserna.

Trots att robotarna har huvudrollen i hotellet så krävs dock en mänsklig hand för mycket, och hela hotellet övervakas med säkerhetskameror i fall att det skulle behövas en mänsklig hand.

Du hittar mer information på hotellets hemsida

Via JapanTimes